Vill du boka in en föreläsning? Jag har flera olika varianter, men kan även skräddarsy efter önskemål.

 

  1. Dels föreläser jag om min bok Upplev Sveriges natur, en guidebok till fina platser i svensk natur. Den föreläsningen brukar jag alltid anpassa så att jag tar upp lite extra kring naturen där jag befinner mig.

 

  1. Jag har även en variant på den föreläsningen där jag blandar upp den med lite filmklipp från olika resor och gör föreläsningen lite bredare. T ex några platser i naturen man kanske inte vill besöka. Som ett krokodildyk i Australien och råttsafari på en soptipp i Stockholm.

 

  1. En annan föreläsning bygger på att livet som naturfilmare kräver att man alltid har en plan B eller C till hands eftersom naturen alltid gör som den vill. Den bygger också på filmklipp med fantastiska händelser jorden runt som egentligen aldrig var plan A.

 

  1. Jag föreläser också gärna kring oss människor. Varför gör vi som vi gör? En föreläsning som handlar om hur naturen mår och hur vi människor beter oss. Från Big Bang till en lavskrika utanför Sollefteå. Gorillor och elefanter på vägen dit. Även här filmklipp och bildspel.

Programbladstext:
Naturen har hamnat utanför strålkastarna. Sällan ser vi reklam för trolska urskogar och hotade arter. Det verkar inte finnas någon ekonomisk vinning i att skydda naturen trots att den är själva anledningen till att vi finns. Varför vänder vi människor naturen ryggen? Martin Emtenäs tar oss med på en resa djupt in i bergsgorillornas djupa skogar, till savannernas tjuvjagade elefanter och in i människans märkliga inre.

 

Föreläsningarna är ungefär 1 timme till 1,5. Och tid för frågor efteråt.